Utrecht 900 jaar 1

Utrecht 900 jaar

Utrecht 900 jaar

In 2022 vierde de stad Utrecht haar 900ste verjaardag. Deze mijlpaal werd het hele jaar gevierd met verschillende evenementen, waaronder concerten, rondleidingen, bijeenkomsten en nog veel meer. Tijdens onze studie op de kunstacademie in Utrecht zijn we van de stad gaan houden.

Omdat Utrecht 900 jaar werd, besloten we een unieke totebag te creëren, gemaakt van organische materialen en met een unieke illustratie. De uiteindelijke illustratie toont een personage dat op de fiets rijdt, als verwijzing naar de reputatie van Utrecht als beste fietsstad van Europa. Het personage houdt een vlag vast met daarop de wereldberoemde illustratie van Nijntje, of Miffy, bedacht door de Utrechtse Dick Bruna. De stad is bezaaid met verschillende verwijzingen naar Nijntje, van standbeelden tot posters en muurschilderingen en een Nijntje Museum, dat zeker een bezoek waard is.

Ten slotte bevat de illustratie ook de iconische Domtoren, die met zijn 112 meter hoogte bijna overal in de stad te zien is.

Hoewel dit een persoonlijk project was, had de gemeente Utrecht haar eigen branding en kleurenschema gecreëerd voor de 900-jarige vieringen van Utrecht. Daarom hebben we besloten ons aan dit ontwerp en kleurenschema te houden.

Zoals bij elk project begonnen we met het schetsen van de illustratie. Nadat we het juiste ontwerp en de juiste compositie hadden gevonden, gingen we verder met het finaliseren van de illustratie. Na het voltooien van de illustratie hebben we geëxperimenteerd met verschillende kleurencombinaties om de beste versie te vinden.

Toen we de juiste kleur combinatie hadden gevonden, hebben we deze op de totebags gedrukt. We hebben een beperkt aantal Utrecht 900 jaar totebags geproduceerd, die bij verschillende cadeau- en souvenirwinkels in Utrecht te halen waren. Als je geïnteresseerd bent in het hebben van één van deze totebags, kun je contact met ons opnemen via e-mail.