Uitleganimatie laten maken

Wil je een uitleganimatie laten maken? Bij Dotolina helpen we je graag met het maken van een uitleganimatie. In een uitleganimatie wordt je boodschap op een begrijpelijke en visueel aantrekkelijke manier vertoont. Met behulp van een uitleganimatie kan je een groter publiek bereiken en jouw boodschap beter over laten komen.

Van jouw idee een uitleg animatie maken

Denk hier aan  2D animatie, 3D animatie of een mix van allebei. Wat we belangrijk vinden is dat jouw verhaal op de beste manier verteld wordt en daar kiezen we samen het beste medium voor. Heb je een product of een dienst dat je aan de wereld wilt laten zien, wil je de missie of successen van een organisatie met anderen delen of verkoop stimuleren, dan is animatie de beste oplossing.

Benieuwd naar ons proces?

STAP 1: briefing

Wil je een uitleganimatie laten maken? Wij vinden het belangrijk om goed te luisteren naar jouw ideeën en wensen. We bespreken eerst al jouw wensen voor het project hier kan je jouw ideeën en inspiratie met ons delen

STAP 2: Concept, script en storyboard

Nadat we het doel van jouw project weten en onze ideeën hebben gedeeld, beginnen we aan de conceptfase. Op basis van de wensen, komen we met een concept en script. We bespreken eerst het script met jou om er zeker van te zijn dat je hier tevreden mee bent. Vervolgens transformeren we de woorden in schetsen en maken we een storyboard. 

STAP 3: Styleframes en design

Een belangrijke stap voor het animeren is het ontwerp en illustratie. Op dit punt zullen we de styleframes maken en kan je precies zien hoe de animatie eruit zal komen te zien. 

STAP 4: uitleganimatie animeren

Hier begint de magie als het concept tot leven komt. Dit is de meest tijdrovende fase van het hele proces. Afhankelijk van de lengte, complexiteit en stijl van het project kan het weken duren om een ​​animatie af te ronden.

STAP 5: Sound design en muziek

Muziek en sound design brengen de animatie naar een hoger niveau. We bespreken aan het begin van het project waar we de muziek vandaan gaan halen. Misschien heb je al een muziekstuk dat kan worden gebruikt.

Mocht dat niet het geval zijn, GEEN PANIEK. We werken met een aantal fantastische sound designers en muziekproducenten samen die de beste muziek kunnen produceren. Klinkt dit als teveel? Geen zorgen! Er is ook een andere manier. We kunnen een bestaand nummer kiezen dat het beste bij het project past. Hoe dan ook, wij helpen om de beste muziek te kiezen voor het project.

STAP 6: Oplevering

Op dit moment ontvang je de geëxporteerde animatie op basis van de technische vereisten. De animatie kan met de hele wereld worden gedeeld en kunnen we het eindresultaat samen vieren!