PRODUCTION YEAR:
2019

 

CLIENT:
TeamTelefoon

TEAMTELEFOON

Met de app van TeamTelefoon regel je zelf gemakkelijk je bereikbaarheid. Als er wordt gebeld naar het teamnummer schakelt TeamTelefoon automatisch door naar de bereikbare teamleden. Een oplossing waarmee je als team optimaal bereikbaar bent. Hierdoor wordt de ‘doorgeef telefoon’ overbodig en krijgt de cliënt altijd iemand aan de lijn.

Vanuit de opdrachtgever kregen wij te horen dat zorgverleners geen zin en tijd hebben om moeilijke technologie en apps te gebruiken. Daarom stond bovenaan de lijst dat het duidelijk moet zijn dat iedereen zonder moeite de TeamTelefoon app kan gebruiken. Daarnaast zorgt de applicatie voor extra tijd die nu kan worden besteed aan het contact met cliënten. Vanuit die uitgangspunten zijn wij begonnen met het concept en storyboard.

STORYBOARD

CHARACTER DESIGN

Het doel was om goed te laten zien wat de functies van de app zijn en hoe je die gebruikt. Wij hebben het design van de app één op één vertaald naar onze illustratieve 2d stijl. Door textuur te verwerken in de app en de knoppen groter te maken is de vormgeving herkenbaar geworden terwijl het perfect combineert met de rest van de animatie.

De verschillende karakters die we hebben gemaakt voor de animatie laten zien dat de app voor elke zorgverlener toegankelijk is. De kleuren die teamtelefoon gebruikt in hun huisstijl dragen bij aan die vrolijkheid van de karakters. Door de felle kleuren komen de karakters helemaal tot hun recht in deze animatie.

APP DESIGN