TeamTelefoon uitleganimatie

Met de app van TeamTelefoon regel je zelf gemakkelijk je bereikbaarheid. Als er wordt gebeld naar het teamnummer schakelt TeamTelefoon automatisch door naar de bereikbare teamleden. Dit zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het team en maakt de ‘doorgeef telefoon’ overbodig. Hierdoor krijgt de cliënt altijd iemand aan de lijn. Daarom hebben wij deze TeamTelefoon uitleganimatie gemaakt.

Vanuit de opdrachtgever kregen wij te horen dat zorgverleners geen zin en tijd hebben om moeilijke technologie en apps te gebruiken. Daarom is het belangrijk dat iedereen zonder moeite de TeamTelefoon app kan gebruiken. Dit bespaart tijd die nu kan worden besteed aan het contact met cliënten.

Om dit te bereiken hebben wij samengewerkt met TeamTelefoon om een uitleganimatie te maken die duidelijk laten zien hoe de app werkt. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het maken van een uitleg animatie door Dotolina.

Lees meer

Client:
TeamTelefoon

Storybaord TeamTelefoon Uitleganimatie

Karakter Design

Het doel was om goed te laten zien wat de functies van de app zijn en hoe je die gebruikt. Wij hebben het design van de app één op één vertaald naar onze illustratieve 2d stijl. Door textuur te verwerken in de app en de knoppen groter te maken is de vormgeving herkenbaar geworden terwijl het perfect combineert met de rest van de animatie.

De verschillende karakters die we hebben gemaakt voor de TeamTelefoon Uitleganimatie laten zien dat de app voor elke zorgverlener toegankelijk is. De kleuren die teamtelefoon gebruikt in hun huisstijl dragen bij aan die vrolijkheid van de karakters. Door de felle kleuren komen de karakters helemaal tot hun recht in deze animatie.

APP DESIGN