PRODUCTION YEAR:
2020

 

CLIENT:
Personal Project

COVID-19 UITLEGANIMATIE

Communiceer jouw nieuwe covid-19 maatregelen door een unieke uitleg animatie. 

Dat was ons uitgangspunt voor deze animatie wij wij maakten aan het begin van de corona pandemie. Als studio wilden wij tijdens deze onzekere tijd zo goed mogelijk aanpassen aan de situatie. Wat ons betreft was goede communicatie nog nooit zo belangrijk geweest als tijdens deze crisis. Het is essentieel voor bedrijven om in contact te blijven met hun klanten en medewerkers.

Deze animatie bevat een stijl die bedrijven en instelling gemakkelijk konden overnemen en gemakkelijk door ons konden laten personaliseren. De personalisatie kon bestaan uit: huisstijl implementatie, logo’s of extra unieke scenes. Hierdoor kon veel tijd worden bespaard op de design fase. Normaal gesproken beginnen wij elk project vanaf scratch en bepalen we afhankelijk van de opdracht en de wensen van de opdrachtgever welke stijl het beste past bij een project. 

STORYBOARD

Het allerbelangrijkste vonden we dat de animatie en illustratie goede, duidelijk en universele communicatie moest bevatten. Er mag natuurlijk geen verwarring ontstaan over maatregelen en hoe die moeten worden uitgevoerd. als designer proberen wij ook onze eigen stijl daarin te vermengen. Iets kan namelijk serieus zijn en er tegelijkertijd goed uit zien. 

De karakters die we voor dit project hebben gemaakt hebben een uniek design en een vriendelijke uitstraling. In het karakter design hebben we ervoor gekozen om het ook simpel te houden op deze manier kunnen gemakkelijk aanpassingen maken in het design voor andere toepassingen. De felle kleuren zorgen voor contrast en leiden het oog direct naar de juiste plek.

CHARACTER DESIGN

covid-19 uitleg animatie
covid-19 uitleg animatie
covid-19 uitleg animatie
covid-19 uitleg animatie