Platform Makers Part 2

PRODUCTION YEAR:
2019

 

CLIENT:
Platform Makers

 

PRODUCER:
Platform Makers: Ellie Speet en Erwin Angad Gaur 

 

ANIMATION:
Wouter Sessink, Dotolina

 

TEXT:
Esmé Lammers 

VOICE OVER:
Monique van de Ven

 

MUSIC:
Dick Maas

 

AUDIO EDITING:
Joost Oskamp

 

TITEL DESIGN PLATFORM MAKERS:
Thonik

PLATFORM MAKERS (AUTEURSRECHT DEEL 2)

Dit is de tweede animatie die wij hebben gemaakt voor Platform Makers. In deze animatie zijn we verder in detail gegaan op de auteurswet. De tweede animatie bevat de dezelfde stijl en karakters als de eerste animatie

Er wordt veel gezegd en geschreven over het auteursrecht. Iedereen die een ‘origineel werk van letterkunde, wetenschap of kunst’ maakt of wil gebruiken, heeft in principe te maken met de Auteurswet. Artiesten en producenten hebben rechten via de Wet op de Naburige Rechten. Maar hoe werkt dat eigenlijk? In deze animatie leggen we dat uit.

Net zoals in de eerste animatie kwam vanuit de opdrachtgever de vraag om voor deze animatie het design en de animatie maken. We besloten de scènes een centrale compositie te geven waardoor de scènes los van de randen van het beeld komen te staan. Dit geeft elke scenes het gevoel alsof het losse beelden zijn. Door de hele animatie hebben we gebruik gemaakt van verschillende texturen. Hierdoor heeft de animatie duidelijk zijn eigen stijl.

CHARACTER DESIGN

Door de karakters te voorzien van een element op de plek van het hoofd laten we direct zien wat de rol van dat karakter is. Dit zorgt ervoor dat het karakter direct herkenbaar is en voor meer dan één persoon kan staan.