Auteursrecht Animatie 1

Auteursrecht Animatie

Auteursrecht Animatie

Auteursrechten zijn eigendomsrechten, in deze animatiefilm, gemaakt in opdracht van Platform Makers, wordt de basis van het auteursrecht uitgelegd. Dit was animatie één uit twee.

Er wordt veel gezegd en geschreven over het auteursrecht. Iedereen die een ‘origineel werk van letterkunde, wetenschap of kunst’ maakt of wil gebruiken, heeft in principe te maken met de Auteurswet. Artiesten en producenten hebben rechten via de Wet op de Naburige Rechten. Maar hoe werkt dat eigenlijk? In deze Auteursrecht Animatie leggen we dat uit.

Vanuit de opdrachtgever kwam de vraag om voor deze Auteursrecht Animatie het design en de animatie maken. Eerder heeft de stichting animaties laten maken waarin gebruikt werd gemaakt van een stijl met uitgeknipte zwart-wit foto’s.

Op dat idee hebben wij voortgeborduurd en de bestaande stijl in een nieuw jasje gestoken. In ons design proces het we geëxperimenteerd op het gebied van kleurgebruik, compositie en de complexiteit van de scènes. 

Voice over:
Monique van de Ven

 

Muziek:
Dick Maas

 

Audio Editing:
Joost Oskamp

 

Titel design Platform Makers:
Thonik

Client:
Platform Makers

 

Producer:
Platform Makers: Ellie Speet en Erwin Angad Gaur 

 

Animatie:
Wouter Sessink, Dotolina

 

Text:
Esmé Lammers 

Schetsen Auteursrecht Animatie

Karakter design

We besloten de scènes een centrale compositie te geven waardoor de scènes los van de randen van het beeld komen te staan voor deze Auteursrecht Animatie. Dit geeft elke scène het gevoel alsof het losse beelden zijn. Door de hele animatie hebben we gebruik gemaakt van verschillende texturen. Dit geeft de animatie meer pit en zijn unieke stijl.