Motion Design

Motion design is een een combinatie van grafische elementen en animatie. Voorbeelden hiervan zijn logo animaties of openingstitels voor films. Er zijn verschillende vormen van motion design: dit kan zowel 2D of 3D, analoog of digitaal zijn.

Uw idee vertalen naar Motion Design

Wij helpen een verhaal of script om te toveren tot een pakkende animatie. Door middel van Motion Design zorgen wij ervoor om boodschap over te brengen op een doelgroep. Hierbij is ons streven om iets unieks neer te zetten.

Benieuwd naar ons Motion Design proces?

STAP 1: briefing

Een Animatie laten maken? Wij vinden het belangrijk om goed te luisteren naar ideeën en wensen om de beste resultaten te leveren. We bespreken eerst alle wensen voor een project. Hier kunnen alle ideeën en inspiratie met ons worden gedeeld. 

STAP 2: Concept, script en storyboard

Nadat we het doel van een project weten en onze ideeën hebben gedeeld, beginnen we aan de conceptfase. Op basis van de wensen, komen we met een concept en script. We bespreken eerst het script om er zeker van te zijn dat iedereen hiermee tevreden bent. Vervolgens transformeren we de woorden in schetsen en maken we een storyboard. Het storyboard geeft een duidelijk beeld van hoe de animatie eruit komt te zien.

STAP 3: Styleframes en design

Een belangrijke stap voor het animeren is het ontwerp en illustratie. Op dit punt zullen we de styleframes maken en word het duidelijk hoe de scenes er precies uit komen te zien. Voor elk project zal deze fase net wat anders zijn. Voor sommige animaties maken we karakter ontwerpen en bij andere animatie zit er meer detail in de opmaak van de teksten. Ongeacht de stijl zorgen we ervoor dat iedereen tevreden is met het ontwerp en de illustraties voordat we verder gaan met het animeren.

STAP 4: Animatie

Hier begint de magie als het concept tot leven komt. Dit is de meest tijdrovende fase van het hele proces. Afhankelijk van de lengte, complexiteit en stijl van het project kan het enkele weken duren om een ​​animatie af te ronden.  

STAP 5: Sound design en muziek

Muziek en sound design brengen de animatie naar een hoger niveau. We bespreken aan het begin van het project waar we de muziek vandaan gaan halen. Misschien  is er al een muziekstuk dat kan worden gebruikt.

Mocht dat niet het geval zijn, GEEN PANIEK. We werken met een aantal fantastische sound designers en muziekproducenten samen die voor de beste muziek kunnen produceren. Klinkt dit als teveel? Geen zorgen! Er is ook een andere manier. We kunnen een bestaand nummer kiezen dat het beste bij het project past. Hoe dan ook, We helpen de beste muziek te kiezen voor een project.

STAP 6: Oplevering

Het project is klaar. Op dit moment ontvangt de klant de geëxporteerde animatie op basis van de technische vereisten. De animatie kan nu aan de hele wereld worden vertoond en kunnen we het eind resultaat samen vieren.