Animatie laten maken Utrecht

Dotolina is een animatiestudio uit Utrecht en gespecialiseerd in het laten maken van 2D en 3D animaties en illustraties voor bedrijven, instanties, producten en alles daartussen in.  

Animaties komen in verschillende vormen en maten. Geen één animatie is hetzelfde. Heb je een product of een dienst dat je aan de wereld wilt laten zien, wil je de missie of successen van een organisatie met de anderen delen of verkoop stimuleren? Dan is animatie de beste oplossing. Bij ons ben je op het juiste adres.

Wij verwerken complexe informatie tot makkelijk begrijpbare animaties. In animatie is alles mogelijk en mag alles. Een animatie kan wat ons betreft niet gek genoeg zijn. Tegelijkertijd weten wij precies hoe een boodschap zakelijk kan blijven en de juiste informatie bevat. 

Met minder nemen wij niet genoeg. Wij maken animaties met aandacht en liefde en dat onderscheidt ons. Wij willen onze klanten iets unieks bieden, geen fabriekswerk. Maar alleen een goed design is voor ons niet genoeg. Het gaat om de boodschap. Wij helpen vanaf de start van een project onze klanten zoveel mogelijk om de juiste toon te vinden. Want wat is nou een animatie zonder sterk verhaal? 

Het begint vaak bij een idee. Met onze kennis & ervaring helpen wij om een idee te transformeren naar een prachtige animatie. Dit doen we altijd in samenspraak met de opdrachtgever. Pas als er een goed en juist script ligt beginnen met maken van het design. 

Waarom een animatie laten maken? 

Het gebruik van een animatie kan ontzettend nuttig zijn voor een bedrijf. In een tijd waar iedereen online zichtbaar is, is het steeds moeilijker om te onderscheiden. Zo zorgt een unieke animatie dat je echt onderscheidend bent van anderen. Daarnaast kan animatie gebruikt worden om complexe onderwerpen te versimpelen en het voor iedereen begrijpbaar te maken. Binnen enkele minuten kan door middel van animatie een product of dienst worden uitgelegd. Animatie zorgt voor een persoonlijke connectie met klanten. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Onze animatie studio is gevestigd in utrecht. Vanuit Utrecht zijn we landelijk goed te bereiken voor iedereen.

Hoeveel kost het laten maken van een animatie?

Dat hangt van meerdere factoren af. Omdat geen animatie hetzelfde is kan de prijs per animatie verschillen. Dat ligt aan de stijl, de complexiteit, hoeveelheid karakters en scenes. Om duidelijkheid te geven aan onze klanten bepalen wij altijd van te voren een vaste prijs. Zo komt er niemand voor verrassingen te staan. Een ander belangrijke factor is de lengte van de animatie. Misschien moet er alleen een korte Pre-roll gemaakt worden of een uitleg animatie van meerdere minuten. Dit heeft grote invloed op de uiteindelijke prijs van de animatie. 

Benieuwd hoeveel een animatie laten maken zou gaan kosten? Neem dan contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. 

Hoelang duurt het laten maken van een animatie?

Wij vinden kwaliteit ontzettend belangrijk. Omdat elke animatie uniek is kan het even duren voor een animatie af is. Gemiddeld leveren wij een animatie op tussen de 2-4 weken. In het maakproces zitten meerdere contactmomenten met de klant. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten waar we mee bezig zijn en zich betrokken voelen in het proces. Het is immers jullie animatie. 

Vanuit onze studio in Utrecht helpen wij jou met het laten maken van een animatie.

Voor we kunnen beginnen met het maken van illustraties en animaties moet het concept helemaal kloppen. Het script moet uitgeschreven worden en de informatie moet begrijpbaar zijn voor de doelgroep. 

Tijdens het maken testen, experimenteren en designen we veel. Een goed design heeft vaak meerdere versies nodig. Op die manier zorgen wij ervoor dat we de beste designs voor onze klanten maken. Vervolgens beginnen we met het maken van illustratie en vervolgens gaan we echt animeren. Ook  zaken als een voice-over, muziek, sounddesign en montage moeten worden gedaan tijdens het maakproces. 

bekijk hieronder al onze stappen in het maakproces. 

Benieuwd naar ons proces?

STAP 1: briefing

Een Animatie laten maken? Wij vinden het belangrijk om goed te luisteren naar ideeën en wensen om de beste resultaten te leveren. We bespreken eerst alle wensen voor een project. Hier kunnen alle ideeën en inspiratie met ons worden gedeeld. 

STAP 2: Concept, script en storyboard

Nadat we het doel van een project weten en onze ideeën hebben gedeeld, beginnen we aan de conceptfase. Op basis van de wensen, komen we met een concept en script. We bespreken eerst het script om er zeker van te zijn dat iedereen hiermee tevreden bent. Vervolgens transformeren we de woorden in schetsen en maken we een storyboard. Het storyboard geeft een duidelijk beeld van hoe de animatie eruit komt te zien.

STAP 3: Styleframes en design

Een belangrijke stap voor het animeren is het ontwerp en illustratie. Op dit punt zullen we de styleframes maken en word het duidelijk hoe de scenes er precies uit komen te zien. Voor elk project zal deze fase net wat anders zijn. Voor sommige animaties maken we karakter ontwerpen en bij andere animatie zit er meer detail in de opmaak van de teksten. Ongeacht de stijl zorgen we ervoor dat iedereen tevreden is met het ontwerp en de illustraties voordat we verder gaan met het animeren.

STAP 4: Animatie

Hier begint de magie als het concept tot leven komt. Dit is de meest tijdrovende fase van het hele proces. Afhankelijk van de lengte, complexiteit en stijl van het project kan het enkele weken duren om een ​​animatie af te ronden.  

STAP 5: Sound design en muziek

Muziek en sound design brengen de animatie naar een hoger niveau. We bespreken aan het begin van het project waar we de muziek vandaan gaan halen. Misschien  is er al een muziekstuk dat kan worden gebruikt.

Mocht dat niet het geval zijn, GEEN PANIEK. We werken met een aantal fantastische sound designers en muziekproducenten samen die voor de beste muziek kunnen produceren. Klinkt dit als teveel? Geen zorgen! Er is ook een andere manier. We kunnen een bestaand nummer kiezen dat het beste bij het project past. Hoe dan ook, We helpen de beste muziek te kiezen voor een project.

STAP 6: Oplevering

Het project is klaar. Op dit moment ontvangt de klant de geëxporteerde animatie op basis van de technische vereisten. De animatie kan nu aan de hele wereld worden vertoond en kunnen we het eind resultaat samen vieren.